Forum o činčilah Seznam forumov Forum o činčilah
Forum za ljubitelje činčil.
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Sovrazni cincili
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum o činčilah Seznam forumov -> Nega in udomačevanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ursyka990
Na lovu za rozinami


Pridružen/-a: 24.01. 2011, 19:29
Prispevkov: 149
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 23:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj se zdaj kregas?
Forum pa ni slabo obiskan zaradi grdega obnasanja "stalnih" formurasev, ampak zaradi tega, ker ni adminov, da bi pobrisali take preprire itd in spravli forum malo v red.
Vse je nametano, nikjer nic vec ni zdruzeno, novinci zarad tega sprasujejo iste stvari ker kao niso nasli odgovorov, ampak fora je, ker so odgvori le zarad prevecjega stevila tem in debat ne mores vsega prebrat..Sicer pa mislim, da je ta tema ze tud bla dostikrat na povrsju glede "sovraznih" cincil.
Saint pa mislim da malo vec ve o cincilah glede na to,kolko let je ze prisota na forumu in imela cincile. Med drugimi mislim da je bla ona lastnica dveh cinciljih samick, ki se pac nista marali, zato je mela vsako v svoji kletki.
In ce je tvoja napadalna do samicke, se zna zgodit, da bo napadalna do vsake.Ne bo se spremenila.ce ne ko je mladicek, bodo pa pol frke, ko se bosta ruvali za teritorij.vedno bo nekaj. Pa kar je se misnla Saint povedat je, da je bolj stresno to spoznavanje za zivali ne pa za tebe. Ti si dosti bolj razumno bitje od njih. Potem je tu vožnja, novo okolje, nove živali. Ubistvu ce se ne ves, mores zivalico prvo navadi na okolje, sele potem na prebivalce v njem..Se pravi: dve loceni kletki vsako zase narazen postevljeni, pustit novo cincilo kaki dan, dva pri miru, da se navadi na vse to. Itak cincile debatirajo ponoci na daljavo in se spoznavata. Sele potem kakršno koli spoznavanje cez kletko - se pravi, postavis dve kletki skupaj, pustis da se ovohavata..cez kaki dan al pa dva jih poskusas dat skupaj. In ne, ne poznamo te, ampak ucitno se nisi dovolj prebrala na forumu kak cincili predstavit ze na nov okolis.
Ne rabis mi cesarkoli nazaj prbijat, ker nima smisla.
Ce bi pa nujno nujno nujno rada druzbo za cincilo, pa se bo ta ujela najboj s samckom.
Jas sem samo za skoraj 3 lete starga ruskega hrcka, ki ubistvu zivi samo 1-2 let maximalno, reskirala operacijo - amputacijo nogice, ko bi ga verjetno vsi ze v skolko vrgli al pa ga dali uspavat. Ubistvu je blo ful reskantno, ker bi lahka pogino..Mislim da je blo moznosti 1:8 da bo prezivel in je. Pa sem dala za operacijo s prevozom vred in tem 100e. Hrcek je lepo zivel se naslednje pol leta, potem pa je dobil tumom za okico (vidlo se je, ker je bla neka mala izboklinica) in sem ga dala uspavat. Mislim, da je tu malo kir ki bi to naredo za zival, sploh pa za takega hrcka. Folk se mi je smejal zarad moje poteze, ampak je bil en srecn hrcek Smile
_________________
lp urska
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[S]aint1
Že razlikuje med hrčkom in podgano


Pridružen/-a: 28.05. 2012, 18:47
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2013 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mrs.Brightside je napisal/a:
In še nekaj...čeprav ni niti malo tvoja stvari, naj še povem, da imam samo eno činčilo, ki ostane pri meni v vsakem primeru in eno, katero bom vrnila lastnici, ker sem tako zmenjena, če se ne bi razumeli med sabo. To je pa vse, ostale činčile, ki jih menjam, oddajam pa prodajam, si si pa ti zmislila v tvoji pametni glavici Smile

Ostalo, kar je pa govora na forumu o družbi za mojo činčilo, je pa pogovor o OPCIJAH, za katere sem spraševala za nasvet. Očitno tega ne ločiš. Gotovo težko verjameš, ampak nimam deguja, samčka in še mladičke samičke, to so bile samo ideje, med katerimi se poskušam odločiti, kaj bi bilo najbolje, da dobi moja činčila za družbo. ČE se bom za to odločila.



Sicer ti nisem nic vsiljevala in posiljevala, dala sem ti samo predlog iz mojih izkusenj. Mela sem činčile 6 let niti enkrat ni rabila veterinarja, najbrz nekaj malega vem o njih.
Kar se tiče posegov. Glej. Vsaki posegi imajo stopnjo tveganje. Tudi pri ljudeh, ko jih operirajo je tveganje, tega noben ne zanika. Ni pa to gotova smrt, kot pišeš ti, pravzaprav, sem bila celo prisotna pri kastraciji starejsega samca, ki je bil ok. Tudi vet je rekel, da če so mladi načeloma ni težav. Tveganje je pa vedno, že zaradi narkoze. Itak.
Kar se tiče menjavanje činčil je pa najbrz res v moji "glavici", da si hotla probat še deguja, oz si se zdaj odločla raj, da boš "poskusla"še z mladičkom. Tudi tukaj moj namen ni bil napadalen, ampak zgolj izražena skrb za živali, saj si prejšnjo vrnila, ker se nista marali. V tem primeru se pač vprašam, če boš vrnila tudi malo, če se ne bosta razumeli..?

Ne vem zakaj odreagiraš tako napadalno izrazila sem ti stvari, ki so namenjene tebi, da malo razmislis o stvareh, ne pa, da te silim v karkol.

Sam pišem ti nekaj dejstev na katere pač sama mogoče nisi pomislila, ker no, več glav več ve..

Sicer je pa tudi res, da sem jaz k hiši prinesla dvomesečno činčilo in se vseeno nista razumeli. Moja ni sprejemala nikogar. niti podgane, ki je bila tam pred njo..
Ne vem sicer zakaj, ker je bila do ljudi najbolj prijazna in druzabna in vse, sam ni prenesla kosmate druzbe. Skratka, danes sem ziher, da bi zbrala raj samčka. No sej kaj pa veš, mogoče ti pa uspe..

In še enkrat poudarim. Post ni namenjen kregu, vsiljevanju ali čemerkoli sovražnem, samo razmisleku. Sej konc koncev se boš ti odločla kaj boš naredla.. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum o činčilah Seznam forumov -> Nega in udomačevanje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.